BigJoy Sports ZMA 120 Kapsül

  • 260,00 TL

StoktaVAR
Son Kullanma Tarihi:31/10/2026
Besin Bilgileri
Porsiyon Büyüklüğü:3 Kapsül
Porsiyon Sayısı:40
Her Porsiyon İçin Miktar
Magnezyum 225mg
Çinko 15,0mg
B6 Vitamini (Pridoksin) 10,0mg
Kullanım Bilgisi:Yetişkinler için aç karnına günde 1 servis (3 kapsül) tüketilmesi tavsiye edilir
  • Her Porsiyonda
    225mg Magnezyum
  • Her Porsiyonda
    15,0mg Çinko
  • Her Porsiyonda
    10,0mg B6 Vitamini (Pridoksin)
Hedef
  • Kas Yapılanması
  • Enerji
Kullanım Zamanı
  • Günlük
Fiyat Performans
  • Servis Sayısı: 40
  • Servis Maliyeti: 6,50 TL
BigJoy Sports ZMA 120 Kapsül Detaylı Açıklama

Bigjoy ZMA nedir?
ZMA çinko, magnezyum ve B6 vitamininden oluşan mineral bir gıda takviyesidir.

ZMA’nın antrenmandan sonra yıpranan kasların toparlanmasın, kas sentezinde rol oynadığı ve bunların sonucunda güç artışına yardımcı olduğu klinik araştırmalar ile desteklenmektedir. ZMA ayrıca uyku düzenine yardımcı olur. İçeriğindeki B6 vitamini de enerji desteği sağlayabilir.

ZMA’nın faydaları nelerdir?
ZMA’nın öncelikle bir mineral takviyesi olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Her ürün kreatin ya da preworkout’lar gibi etkisini kullandıktan kısa bir süre içerisinde hissettirmez. En başta vitamin-mineral ürünleri bu tarz ürünlerle kıyaslamak büyük bir haksızlık olacak ve düzenli kullanımda elde edeceğiniz faydalardan sizi mahrum bırakacaktır.

ZMA yaygın bilinenin aksine direkt olarak bir erkeklik hormonu artırıcı değildir ama araştırmalar ZMA’nın yoğun antrenman döneminde yüksek T-seviyelerini korumakta yardımcı olabildiğini göstermektedir.  

Çinko ve magnezyum, vücudumuzda protein sentezi gibi pek çok reaksiyon için kritik öneme sahip enzimlerin üretiminde kullanılır. Bu enzimler metabolizma hızını, kas ve kemik sağlını doğrudan etkiler.  

Eğer anabolik hormonlara etkisini öğrenmek istiyorsanız Batı Washington Üniversitesi'nde erkekler Kolej Basketbol Turnuvası’nda (NCAA) mücadele eden profesyonel basketbol oyuncuları arasında yapılmış 8 haftalık araştırmaya buradan bakabilirsiniz1. Her gece ZMA alan grup ile plasebo alan grup karşılaştırılmış ve ZMA alanlarda erkeklik hormonu düzeylerinde yüzde 30’luk bir artış gözlenmiş, plasebo alan grupta ise erkeklik hormonu seviyelerinde yüzden 10’luk bir düşüş gözlenmiş. Ayrıca ZMA alan grup daha kaliteli bir uyku düzenine sahip olmuşlar.

Bir başka araştırma da Konya 2007 yılında Selçuk Üniversitesi’nde tae-kwon-do sporcuları arasında yapılmış ve  dört haftalık çinko desteğinin, dinlenme sırasında ve egzersiz sonrasında erkeklik hormonu düzeylerini artırdığı görülmüş. Araştırmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?
Yetişkinler için aç karnına günde 1 servis (3 kapsül) tüketilmesi tavsiye edilir
Üye Yorumları

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Facebook Yorumları