BigJoy Sports Citrulline Malate 300 Gr

Aroma:
  • 520,00 TL

StoktaVAR
Son Kullanma Tarihi:31/12/2025
Besin Bilgileri
Porsiyon Büyüklüğü:1 Gr (1 Ölçek)
Porsiyon Sayısı:300
Her Porsiyon İçin Miktar
Sitrülin Malat 1.000 Mg
L- Sitrülin -666.7 Mg
Kullanım Bilgisi:Antrenmandan 30-40 dk önce 1 porsiyonu tercihen su veya başka bir içecek ile kullanılması tavsiye edilir.
  • Her Porsiyonda
    1000mg Sitrülin
  • Her Porsiyonda
    ATP Üretimi
  • Her Porsiyonda
    %100 Saf
  • Her Porsiyonda
    Aromasız
Hedef
  • Kas Yapılanması
  • Kas Onarımı
  • Enerji
Kullanım Zamanı
  • Antrenman Öncesi
  • Antrenman Sonrası
Fiyat Performans
  • Servis Sayısı: 300
  • Servis Maliyeti: 1,73 TL
BigJoy Sports Citrulline Malate 300 Gr Detaylı Açıklama

Sitrülin Malat Nedir?

Sitrülin malat, ilk kullanımda bile gözle görülür değişik sağlayan supplement’lerden biri olduğu için dünyada son dönemde popülaritesi iyice artan üründür. İsminden de anlaşılacağı üzere sitrülin’in malik asit ile bağlanmış halidir.

Bigjoy Citrulline Malate, %100 saf formda sitrülin malat sunar. Dilerseniz tek başına, dilerseniz başka bir takviyenin içerisine ekleyerek kullanabilirsiniz.

Faydaları nelerdir?

Pek çok kişi sitrülin malat amino asidini yorgunluk savaşçısı olarak nitelendirir. Bunun sebebi antrenman esnasında oluşan amonyak gibi toksik maddelerin vücuttan atılmasına destek olarak, kaslardaki yanma hissini ve yorgunluğu azaltmasıdır.

Aynı zamanda yağ ve glikojen depolarını kullanarak vücudunuzun ATP (enerji) üretimi hızlandırır ve böylece performansınızın yükselmesine, setler arasında toparlanma hızınızın artmasına yardımcı olur.  

Yapılan araştırmalar sitrülin malatın büyüme hormonu üretimi üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu göstermektedir. İçerisindeki sitrülin, arjinine çevrilerek GH hormonunun üretimi engelleyen başka bir hormonun salgılanmasına engel olur.  

Sitrülin vücut içinde arjinine dönüşür ve nitrik oksit miktarını yükseltir. Böylece kan damaları genişler, kan akışı artar.  Artan kan akışı ile beraber kaslara daha fazla besin, oksijen ve glikoz gider, yıpranan kasların onarımı ve yeni kas gelişimi hızlanır. Daha yüksek pump hissi oluşur.

Kas yorgunluğunu azaltabilir

Düzenli spor yapan erkekler üzerinde yapılan bir araştırmada, deneklere leg press, hack squat ve leg estension hareketlerini maksimum kaldırabilecekleri ağırlığın %60’ı ile tükenene kadar toplam 5 set yaptırıldı. Sitrülin malat kullanan grup, plasebo kullanan gruptan çok daha fazla tekrar sayısını tamamlayabildi.

Faydaları ağırlık çalışması ile sınırlı değil

Bisikletçiler üzerinde de yapılan araştırmalar, sitrülin malatın etkili olabileceğiniz gösteriyor. 10 denek üzerinde yapılan araştırmada sitrülin malat kullanan grubun, plasebo kullana gruba göre 10x15 saniyelik sprint’lerde çok daha fazla mesafe kat ettiğini ve daha fazla maksimum güç üretebildiğini (relative peak power) göstermektedir.

Nasıl Kullanılır?
Antrenmandan 30-40 dk önce 1 porsiyonu tercihen su veya başka bir içecek ile kullanılması tavsiye edilir.
Üye Yorumları

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Facebook Yorumları