Olimp BCAA XPLODE 500 Gr - Ananas

Aroma:
  • 975,00 TL

StoktaVAR
Son Kullanma Tarihi:31/10/2025
Besin Bilgileri
Porsiyon Büyüklüğü:10g (1 Ölçek)
Porsiyon Sayısı:50
Her Porsiyon İçin Miktar
Enerji 21kcal
Protein 5,1g
Yağ 0,1g
Doymuş Yağ 0,1g
Karbonhidrat 0,0g
Şeker 0,0g
Lif 0,0g
Sodyum 0mg
BCAA 6.000mg
Lösin 3.000mg
İzolösin 1.500mg
Valin 1.500mg
Glutamin 1.000mg
B6 Vitamini (Piridoksin) 2,0mg
Kullanım Bilgisi:Spordan 30dk önce 1 ölçeği 200ml su ile karıştırarak alınız.
  • Her Porsiyonda
    5,1g Protein
  • Her Porsiyonda
    6.000mg BCAA
  • Her Porsiyonda
    1.000mg Glutamin
Hedef
  • Kas Yapılanması
  • Kas Onarımı
  • Form-Diyet
Kullanım Zamanı
  • Antrenman Öncesi
  • Antrenman Sonrası
Fiyat Performans
  • Servis Sayısı: 50
  • Servis Maliyeti: 19,50 TL
Olimp BCAA XPLODE 500 Gr - Ananas Detaylı Açıklama

BCAA XPLODE, dallanmış zincirli amino asitlerin 2:1:1 oranıyla kombinasyonudur. Ürün üstün etkinlik için Glutamin ile desteklenmiştir. Optimal oranda Glutamin içerir. B6 Vitamini ile zenginleştirilmiştir. Bütün bu üstün özelliklerinin yanında harika bir tada ve kolayca çözünme özelliğine sahiptir.

BCAA veya diğer adıyla dallı zincirli amino asitler ( L-Lözin, L-Valin ve L-İzolösin) vücudumuzun kendi başına üretemediği ve mutlaka beslenme yoluyla vücudumuza temin etmemiz gereken 9 esansiyal amino asitten en önemli 3 tanesidir. Kas iskeletimizin oluşmasında kritik öneme sahiptirler. Kandaki serbest amino asitlerin %40’ını ve kas proteinlerindeki amino asitlerin %35’ini oluştururlar.

BCAA, sinir sistemine bağlı olan yorgunluk üzerinde etkin rol sahibidir. Çalışmalar beyindeki serotonin miktarının ( yorgunluk hissedilmesinden sorumlu) fiziksel egzersizin miktarı ve yoğunluğuna bağlı olarak arttığını göstermektedir. BCAA vücutta serotonin sentezlenmesini sağlayan triprofan ile rekabet ederek yorgunluk oluşmasını önler.

Yoğun bir antrenman sonrası kaslarda sertlik ve ağrı tipikdir. Bu genellikle yavaşça 24 -48 saat aralığında gelişen donuk bir ağrıdır. Bu ağrıların etiyolojik ajanı tendon bağlantılarındaki kas hücresi zarar görmesidir. Ağrı genellikle bir haftada azalır ama kas hücrelerinin yeniden yapılanması daha yavaş gerçekleşir. Buna kas ağrılarının gecikmeli başlangıcı denir.

Çalışmalar BCAA alımının kas yorgunluğu ve ağrısını azalttığını göstermektedir. Klinik araştırmalar BCAA alımının vücutta protein sentezlenmesini artırdığını göstermektedir. Bu ise yağsız kas kütlesi oluşumunu destekler. BCAA'nın vücutta anabolik etkileri olduğu kadar anti katabolik etkileri de vardır. Antrenman öncesi ve sonrası BCAA alımı kas yıkımını önler.

BCAA'lar kasların ana yapı taşlarıdır. Bu nedenle antrenman öncesi BCAA alımı kas yıkımını önler ve kaslarda glikoz sentezine alternatif bir enerji kaynağı oluşturur. Besinlerin enerjiye dönüşümünün etkinliğini artırır. Antrenman sonrası yenilenmeyi hızlandırır. Antrenman esnasında vücutta yüksek BCAA olması genel yorgunluk oluşumunu azaltır ve yavaşlatır.

Dikkat Çeken Özellikleri:

Kompleks BCAA ürün olması

Porsiyonda 6000mg BCAA içermektedir

1000mg Glutamin içermektedir

2mg B6 Vitamini (Piridoksin) içermektedir

Aspartam içermez

Gluten içermez

Nasıl Kullanılır?
Spordan 30dk önce 1 ölçeği 200ml su ile karıştırarak alınız.
Üye Yorumları

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Facebook Yorumları